Säkerhet

Säkerhetsdörrar

När det kommer till säkerhetsdörrar finns det en hel del olika varianter att välja mellan. Du kan hitta brandsäkra dörrar, säkerhetsdörrar som står emot inbrott och ljudisolerande dörrar. Många av denna sortens dörrar har flera egenskaper. En brandsäker dörr är välisolerad och står emot buller och oväsen på ett bra sätt. Det finns säkerhetsdörrar som utvecklas för bland annat lägenhetshus, villor och industrier. Ett företag som gjort sig kända i Sverige på grund av sin höga kvalitet är Torterolo. De utvecklar såväl par- som enkeldörrar. Några av de många egenskaperna med deras dörrar är bland annat:

  • Brandsäkerhet
  • Ljudreduktion
  • Rök- och brandgastestade
  • Högt isoleringsvärde
  • Gångjärn med kullager
  • Öppningsspärr
  • Dubbelkarmsystem
  • Direkt kompatibla med brandglas

Design – en viktig faktor

Förutom att du vill ha en ytterdörr som är säker, stabil och trygg, är naturligtvis själva designen också en avgörande faktor när du ska köpa en ny entrédörr. Entrén är på många sätt ditt hems viktigaste rum eftersom man alltid möts av entrén och det är det sista man lämnar. Sr till att hitta en entrédörr i en färg och design som passar perfekt till din husfasad. Företag som Torterolo skräddarsyr alltid sina produkter så att de ska passa kunden så bra som möjligt. Detta kan innebära att de får förfrågningar om att tillverka lägenhetsdörrar till ett 30-talshus. Du kan även välja ut en färg som du gillar. En brun dörr är inte alltid det roligaste, varför inte beställa en dörr i en härlig himmelsblå färg eller kanske röd?

Specialegenskaper

Säkerhetsdörrar finns i alla möjliga utföranden, exempelvis med eller utan glas, med eller utan kikhål samt manuella och motoriserade modeller. Motoriserade säkerhetsdörrar kan vara väldigt behändigt, både för äldre personer men också för småbarnsfamiljen som ofta har mycket att bära på. Genom en kodbricka kan dörren automatiskt öppna sig. Hur dörren fungerar brukar gå att bestämma över, exempelvis om du vill att dörren går i lås när den stängs, om den ska öppnas hela vägen eller endast på glänt, och så vidare. Det kan vara bra att kontakta en dörrtillverkare av säkerhetsdörrar och berätta om vad just du behöver. Stora företag har bra koll på vilket alternativ som är mest passande.