Nyheter

Textilindustrin – arbeta med tyger

Om du är arbetsgivare inom textilindustrin  kommer du sannolikt att tillhandahålla ett brett utbud av tjänster, såsom tyg produktion, skärning, vävning, plockning och packning. Du kan ha jobb som innebär samordning med tredje part såsom tyg leverantörer eller distributörer för att tillhandahålla den nödvändiga tjänsten. Inom textilindustrin kallas dessa aspekter för ”process”.

Utbildning och examen

Under de senaste åren har efterfrågan på utbildad personal ökat med kompetens inom matematik, fysik, mekanik, elektronik och textil. De kunskaper som krävs för att ta examen inom något av dessa områden är omfattande. Så om du funderar på att ta upp en examen i textilteknik, så ska du ta hänsyn till några av de saker du kan behöva studera för att göra det. Det finns ett antal olika typer av utbildning för dem som arbetar inom textilindustrin. Det kan variera från att undervisas av personer som är i branschen eller som inte är, att skriva in sig för kurser som erbjuds av specifika företag eller organisationer, att skriva in sig för en examen som kräver att du registrerar dig för en andra nivå examen, att ta kurser som erbjuds genom tekniska institut, högskolor eller universitet. Det är bäst att prata med ditt textilinstitut eller högskola om alla aspekter av utbildning som kan vara nödvändiga att vara medveten om för att slutföra din kurs. Att ta examen i textilteknik är ett av de få praktiska alternativ som finns för dem som vill studera inom textilindustrin. Även om det första alternativet i många fall inte är öppet för dem som vill studera i branschen. Detta beror på att de flesta ingenjörer som arbetar i branschen vill förbli anställda och bidra så mycket som möjligt till utvecklingen av branschen.

När du har avslutat din kurs kan du börjar arbeta inom textilbranschen som råvaruleverantör eller säljare. Detta skulle vara utöver det industriella arbete som du normalt skulle ha gjort tidigare. När du arbetar med företag som hanterar en stor mängd råvaror, såsom tygtillverkare eller köpare, kan du upptäcka att företaget kommer att be dig att ansvara för samordning med leverantörer och tillverkare. Inom textilindustrin är det inte ovanligt att studenter fullföljer en dubbel examen. Till exempel en högskoleingenjörsexamen och en företagsekonomi. De som fullföljer en dubbel examen kommer vanligtvis att arbeta som projektledare inom tillverkningsområdet.

All ovanstående information om den tekniska aspekten av att ta examen i textilteknik bör hjälpa dig att avgöra om du kommer att vara lämplig för en kurs i den tekniska aspekten av textilindustrin. Det finns fortfarande en hel del människor som går en kurs i textilteknik men inte slutar arbeta i branschen. Å andra sidan finns det ett stort antal människor som tycker att en textilingenjörskurs kommer att leda dem till att engagera sig i textilindustrin.

Besök serietillverkning.se för vidare information.